vrijdag, 6. juni 2008 - 15:05

Dome nieuwe poptempel voor Amsterdam

Amsterdam

Gisteravond heeft de Amsterdamse Gemeenteraad ingestemd met de MER (Milieu Effect Rapportage) van de te bouwen concertzaal Dome in Amsterdam Zuidoost. Hierdoor kan de aanvraag van de bouwvergunning worden behandeld. De planning van De Dome ligt nog volledig op schema, verwacht wordt dat begin maart 2009 kan worden begonnen met de bouw en dat de oplevering van het gebouw in juli 2010 is.

De Dome is een groots gebouw dat speciaal is ontwikkeld voor concerten van versterkte muziek. De capaciteit is ruim 15.000 bezoekers. Bij de bouw wordt volledig rekening gehouden met de organisatie van grootschalige popconcerten. Zo kunnen trucks het gebouw binnenrijden om de spullen te lossen en is er speciale aandacht voor de akoestiek. De Dome is dan ook een project van Black Box organisatie die al eerder de bouw van de Heineken Music Hall in Amsterdam heeft begeleid en de tijdelijke locatie Vredenburg Leidschenrijn heeft gerealiseerd.

De architectuur is in handen van Bentum & Crouwel Architecten. Aan de buitenzijde van het gebouw wordt aan vier gevels gebruik gemaakt van Led verlichting waarop zowel stilstaand als bewegend beeld kan worden getoond. Het ontwerp heeft inmiddels een positief advies gekregen van de Welstandscommissie.
Provincie:
Tag(s):