maandag, 17. november 2008 - 17:24

Doodgeschoten man verdachte van gewapende overvallen

Eindhoven

De mannen die zaterdagavond betrokken waren bij het schietincident in het Eindhovense stadsdeel Tongelre worden verdacht van diverse autodiefstallen en meerdere gewapende overvallen in de regio.

Dat is gebleken uit politieonderzoek. Zaterdagavond rond 23.15 uur kwam een van de mannen om toen een van de agenten het vuur op hem opende. Of doodgeschoten man gewapend was, mocht de politie in het kader van het onderzoek niet zeggen.

De tweede verdachte werd aangehouden en ingesloten. Hij wordt morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Agenten zagen twee verdachten rijden in een gestolen auto. De verdachten probeerden een aanhouding te voorkomen door op de politieauto in te rijden. Daarna werden bij de aanhouding van de verdachten schoten gelost door de politie. Een van de verdachten, een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kwam daarbij om het leven.

De tweede verdachte, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden en is ingesloten voor verder onderzoek. Hij wordt verdacht van heling en poging tot zware mishandeling. De politie sluit niet uit dat de verdachten eerder betrokken waren bij ernstige misdrijven. Het onderzoek naar het schietincident wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche.
Provincie:
Tag(s):