maandag, 28. juli 2008 - 8:19

Doodgeschoten vrouw blijkt vriendin Wim B.

Zondag is in de Belgische plaats Merksplas het lichaam van een doodgeschoten Nederlandse vrouw aangetroffen in een brandend huis. Een man, ook een Nederlander, is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. Ook hij heeft meerdere schotwonden. De Belgische politie houdt rekening met een afrekening in het criminele circuit.

De man, Wim. B. zou een bekende van de politie zijn in fraude en oplichtingzaken. Hij zou daarmee vele vijanden gemaakt hebben. Op diverse internetfora wordt hij als oplichter en fraudeur bestempeld, aldus de Belgische media.

De brandweer kreeg zondag rond het middaguur melding van een brand in het rieten dak van de villa van het stel in Merksplas. In een afgesloten ruimte, die dienst deed als slaapkamer, trof men de beide slachtoffers bloedend aan. De vrouw, een 27-jarige Brusselse, bleek reeds overleden de man verkeerde in levensgevaar.

Het is niet duidelijk of de twee in het huis overvallen zijn of dat er sprake is van een ander scenario. De Belgische justitie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):