dinsdag, 28. oktober 2008 - 19:50

Doorblazen stoomleidingen gestopt, geluidsnorm niet langer overschreden

Coevorden

De gemeente Coevorden heeft de last onder dwangsom opgeheven die op 19 augustus 2008 aan EVI Nederland was opgelegd. Deze last onder dwangsom was opgelegd omdat het bedrijf de geluidsnormen overschreed bij het doorblazen van stoomleidingen. EVI moest uiterlijk 5 september 2008 voldoen aan de geluidsnormen zoals gesteld in de milieuvergunning. Op 25 augustus 2008 heeft het bedrijf laten weten aan die normen te voldoen omdat het doorblazen van de stoomleidingen was afgerond. De last onder dwangsom komt hierdoor te vervallen.

EVI Nederland heeft op 22 januari 2007 een milieuvergunning gekregen voor het oprichten van de stoomturbine op het industrieterrein Europark in Coevorden.

In juli 2008 kwamen de eerste klachten bij de gemeente binnen over geluidsoverlast die veroorzaakt werden door de stoomturbine.Vanaf dat moment zijn de gemeente en de bedrijfsleiding van EVI voortdurend in overleg geweest om de overlast te verhelpen.

Op 22 augustus is het doorblazen van de stoomleidingen gestopt waarmee ook de geluidsoverlast die hiermee gepaard ging is verholpen. Op 25 augustus heeft EVI de beoordelingsrapporten aan de gemeente toegestuurd waaruit blijkt dat de stoomleidingen aan de kwaliteitsnormen voldoen en verder doorblazen niet nodig is.
Provincie:
Tag(s):