woensdag, 23. januari 2008 - 15:12

Doorknippen stropdas voorkomt wurgdood

Arnhem

Door snel in te grijpen en de stropdas van een man door te knippen heeft een medewerker van een woningverhuurder dinsdagochtend in Arnhem voorkomen dat zijn collega zou worden gewurgd. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De politie hield dinsdagochtend een 48-jarige Arnhemmer in zijn woonplaats aan op verdenking van vernieling en mishandeling. De man zou omstreeks 10:20 uur bij een woningverhuurder zijn inschrijfgeld terug willen hebben. Dit zou hij niet terug hebben gekregen waarna de Arnhemmer een beeldscherm pakte en deze op de grond zou hebben gegooid.

Bijna gestikt
Een medewerker van het bedrijf zou de man vervolgens vastgepakt hebben waarna een worsteling ontstond. De Arnhemmer zou daarbij de medewerker bij de stropdas hebben gepakt waardoor hij bijna zou zijn gestikt. De stropdas werd doorgeknipt door een collega.

Uiteindelijk kon de Arnhemmer in bedwang worden gehouden en is de politie gebeld. Agenten hebben de 48-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De medewerker heeft aangifte gedaan en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

De Arnhemmer is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Justitie beslist wat er verder met de man gaat gebeuren.
Provincie:
Tag(s):