donderdag, 24. juli 2008 - 14:31

Doornbos maakt zich op voor eerste Superleague Formula-test

Robert Doornbos zal volgende week voor het eerst kennismaken met de bolide waarmee hij vanaf eind augustus aan de Superleague Formula gaat deelnemen. De nieuwe serie waarin voetbalclubs zich verbinden aan raceteams test volgende week vanaf dinsdag drie dagen op het circuit van Barcelona. Doornbos is door AC Milaan aangesteld als coureur en hij moet in het zes races tellende kampioenschap de eer van de Rossoneri hoog houden.

“Volgende week heb ik mijn eerste Superleague Formula-test met Scuderia Playteam/AC Milaan in Spanje. Ik kijk er erg naar uit. We gaan daar drie dagen testen en het wordt dus mijn eerste kennismaking met de auto. Het zal een druk programma worden dus ik heb er ook de afgelopen weken goed voor getraind. Vergeet niet dat de wagens maar liefst 4,2 liter, 750 PK sterke V12 motor hebben en op slicks rijden. Fit zijn is dus essentieel!�

“Eind augustus is dan onze eerste race op Donington Park. Ik heb er in 1999 en 2001, toen ik in Engeland woonde aan het begin van mijn carrière, een paar keer gereden. Voor het publiek een mooi circuit waar je lekker dicht bij de baan kan komen en voor de rijders redelijk uitdagend met een aantal snelle bochten. De tweede en derde race van de kalender (Nürburgring en Zolder, red.) zijn wat dichter in de buurt. Ik hoop jullie daar zeker te zien!�, aldus Doornbos.
Categorie:
Tag(s):