zaterdag, 20. september 2008 - 22:55

Doornbos op pole in Superleague

Na een tegenvallend eerste Superleague Formula-weekeinde vorige maand in Donington, heeft Robert Doornbos zich vandaag prima gerevancheerd tijdens de kwalificatie op de Nurburgring. Op de 5,148 kilometerlange baan in de Duitse Eifel trainde Doornbos zich in zijn AC Milan-bolide naar de pole position voor de eerste race morgen. Doornbos’ Scuderia Playteam legde met haar andere wagen (Galatasaray SK) overigens beslag op de tweede startpositie, waardoor het team de gehele voorste startrij bezet.

Doornbos was de gehele dag al op dreef in de 750 pk sterke V12-aangedreven Superleague Formula wagen. Ook in de voorkwalificatie was de geboren Rotterdammer de snelste van zijn groep. De strijd om de pole position met zijn teamgenoot Allessandro Pier Guidi werd al voor aanvang van de laatste shoot-out in Doornbos voordeel beslecht toen de Galatasaray SK-wagen niet voldoende benzine aan boord bleek te hebben om een volledige run af te leggen.

Robert Doornbos: "Dit is een lekker gevoel, hier doe je het voor! Na de problemen in het eerste weekend hebben het team en de SLF organisatie hard gewerkt om deze kinderziektes op te lossen. Mijn monteurs hebben zelfs afgelopen nacht tot laat doorgewekt om de wagen topfit aan de start te brengen. Ik ben blij met dit resultaat, het is welverdiend voor zowel het team als AC Milan. Ik kijk erg uit naar de races morgen. Hopelijk kunnen we deze lijndoortrekken!"
Categorie:
Tag(s):