donderdag, 10. april 2008 - 9:30

Doorrijder ongeval snel achterhaald

Breukelen

De Verkeerspolitie van het korps landelijke politiediensten heeft donderdag 10 april 2008 een doorrijder van een ongeval op de rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen snel achterhaald. Tegen de 22-jarige inwoner uit Nigtevecht is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een verkeersongeval.

De beginnend bestuurder botste omstreeks 06.45 uur achter op een 27-jarige bestuurster uit Amsterdam. De vrouw bracht haar voertuig op de vluchtstrook tot stilstand. De bestuurder van de pick-up reed echter door. De vrouw had de tegenwoordigheid van geest om het kenteken van het voertuig te noteren en waarschuwde via de meldkamer van het KLPD de Verkeerspolitie.

Aan de hand van het kenteken kwam de Verkeerspolitie in contact met de moeder van de eigenaar van de auto. Via zijn 06-nummer kon er in Vleuten de Meern een afspraak met de man worden gemaakt. Hij verklaarde dat hij na de aanrijding de auto waar hij tegen aan was gereden niet meer had gezien. Hij had er nog wel naar gezocht. Het was niet bij hem opgekomen om de politie te bellen om de aanrijding te melden.

Beide voertuigen waren flink beschadigd. De vrouw klaagde over pijn in haar nek en rug. Zij is ter plaatse door medewerkers van de ziekenauto onderzocht, maar hoefde niet mee. Er was overigens geen alcohol in het spel.
Provincie:
Tag(s):