vrijdag, 18. juli 2008 - 20:30

Douane en FIOD-ECD doen megavangst marihuana

Amsterdam

De Douane heeft in de Amsterdamse haven naar schatting 13.000 kg marihuana aangetroffen. Op 18 juli heeft de FIOD-ECD deze partij in beslaggenomen. De partij werd ontdekt door een drugshond van de Douane tijdens de controle van een container.

Een door de Douane uitgevoerde risicoanalyse was de directe aanleiding voor deze controle. De container was per schip aangevoerd in de Amsterdamse haven. De straatwaarde van de partij is circa 40 miljoen euro. De zaak is overgedragen aan de FIOD-ECD die de zaak verder onderzoekt. Een arrestatieteam van de politie Amsterdam-Amstelland heeft vier verdachten aangehouden.

De marihuana was verpakt in ruim 300 jute zakken die verstopt waren achter een lading noten. In de jute zakken bleek een groot aantal pakketten geperste marihuana te zitten.

De laatste grote containervangst door de Douane dateert van april 2003, toen in de haven van Rotterdam ruim 4.000 kg Marihuana werd gevonden na het scannen van een container. In 1999 werd in Rotterdam 16.000 kg marihuana aangetroffen in een container. In de Amsterdamse haven werd in 2005 nog een partij van 612 kg onderschept in een container.

De FIOD-ECD doet naast fiscale en financieel-economische opsporingsonderzoeken ook de opsporingsonderzoeken voor de Douane.
Provincie:
Tag(s):