vrijdag, 18. april 2008 - 20:31

Douane onderschept grote partij hasj

Vlissingen

De douane heeft vrijdag in de Vlissingse haven, rond de 1000 kilogram hasj aangetroffen in een auto die aan boord stond van een schip.Van het schip moesten goederen gelost worden. Om aan dit karwei te kunnen beginnen moesten er eerst drie auto's van boord getakeld worden.

Een hasjhond van de douane werd erbij gehaald om de auto's te controleren. Bij één van de drie auto's sloeg de hond enorm aan. Deze auto is voor onderzoek meegenomen naar een aparte ruimte. In de auto bleek een dubbele wand te zitten, daarin werd de enorme vondst gedaan. Door de douane is de politie gewaarschuwd die de zaak verder oppakte. De auto bleek van een 57-jarige man uit Amsterdam te zijn.

De politie heeft overleg gevoerd met de officier van justitie. Deze gaf toestemming om de Amsterdammer buiten heterdaad aan te houden. Hierop toog de Zeeuwse politie naar Amsterdam en heeft daar gisteravond omstreeks 22.30 uur de verdachte aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij de nacht heeft doorgebracht.

Vrijdag is de man voorgeleid aan de rechter commissaris en die heeft bepaald dat de man nog vast moet blijven zitten.
Provincie:
Tag(s):