dinsdag, 21. oktober 2008 - 16:09

Douane stuit op 300 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam

De Nationale Recherche heeft in nauwe samenwerking met het HARC-team (hit and run container) van de FIOD- ECD en de Douane in de Rotterdamse haven 300 kilo cocaïne uit Zuid-Amerika onderschept. De drugs hebben een waarde van ongeveer 9 miljoen euro en werden vorige week maandag onderschept, zo maakte het Landelijk Parket vandaag bekend.

De partij zat verpakt in zes plunjebalen in een zeecontainer met koffie. Deze container bevond zich aan boord van een vrachtschip met bestemming Antwerpen.

Het transport is vervolgens door de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gevolgd. In Antwerpen zijn door de Belgische politie afgelopen nacht drie Colombiaanse verdachten aangehouden, die vermoedelijk de plunjebalen met drugs kwamen ophalen.

Onmiddellijk daarna doorzocht de Nationale Recherche twee Nederlandse verblijfsadressen van de verdachten in Amsterdam. Daarbij is beslag gelegd op administratie en een tiental mobiele telefoons.

Het Landelijk Parket heeft de justitiële autoriteiten in België gevraagd om de uitlevering van de drie in Antwerpen aangehouden verdachten.
Provincie:
Tag(s):