vrijdag, 11. april 2008 - 13:08

Draagvlak voor alcoholgrens 18 jaar groeit

Delft

In Nederland groeit het draagvlak voor invoering van één leeftijdsgrens van 18 jaar bij alcoholverkoop. De C1000 supermarkt in Delft verhoogt vanaf maandag 14 april a.s. de leeftijdsgrens voor bier, wijn en mixdranken van 16 naar 18 jaar.

In de gemeente Strijen (Zuid-Holland) is in oktober 2007 eenzelfde besluit genomen. De gemeente sloot daartoe een convenant met de plaatselijke supermarkt en slijter.
Wim van Dalen, directeur van STAP: "Daar waar de politiek nog in het praatstadium verkeert nemen winkeliers het voortouw. Nederland zit erop te wachten en we zijn er blij mee".

Supermarkteigenaar Peek in Delft: 'Mijn klanten verwelkomen een grens van 18 jaar' Vanaf maandag 14 april a.s. kunnen jongeren onder de 18 jaar bij de C1000 Zuidpoort in Delft geen alcohol meer krijgen. De C1000 in Delft telt 140 werknemers en is onderdeel van Schuitema supermarktketens. Eigenaar René Peek heeft besloten op eigen initiatief de 18 jaar grens in te voeren. Peek zegt bij te willen dragen aan de aanpak van alcoholgebruik onder jongeren. Ook hoopt hij hiermee de overlast van alcoholgebruik op straat te kunnen tegengaan. Peek: 'Ik neem mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en ik hoop dat anderen mij volgen'.
Provincie:
Tag(s):