maandag, 21. juli 2008 - 15:01

Drenkelingen ternauwernood gered op Ketelmeer

Urk

Zondagmiddag 20 juli hebben vrijwilligers van KNMR-Urk, samen met duikers van de brandweer Urk en twee vrijwilligers van de FRS vier drenkelingen uit het Ketelmeer gered. Dat meldt KNMR-Urk op haar site.

De Drontenaren (drie mannen en een vrouw) kregen de schrik van hun leven toen hun speedboot plotseling een grote golf te verwerken kreeg en meteen daarna onder water verdween. Door zich aan de halfgezonken boot vast te klemmen, konden de drenkelingen zich ternauwernood boven water houden.

De hulpverlening kwam net op tijd op de opgegeven locatie (vlak achter de Ketelbrug) omdat de drenkelingen, waarvan alleen de vrouw een zwemvest droeg, het einde van hun krachten zagen naderen.


De watersporters waren licht onderkoeld en werden direct uit het koude water gehaald, in foliedekens gewikkeld en naar de reeds klaarstaande ambulance op het Ketelstrand gebracht.

De speedboot van de onfortuinlijke watersporters werd ondertussen door de eveneens gealarmeerde politieboot naar het strand gesleept waarna de KNRM-pompen de rest deden.
Provincie:
Tag(s):