dinsdag, 6. mei 2008 - 20:02

Drenthe blij met Koninklijk bezoek

Regio

Koningin Beatrix heeft dinsdag tijdens een streekbezoek aan de provincie Drenthe een bezoek gebracht aan de gemeenten Midden Drenthe, Borger Odoorn, Aa en Hunze en Tynaarlo.

Het streekbezoek van de Koningin begon om 10.00 uur in Nieuw Balinge. Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe, de heer ter Beek en de burgemeester van Midden Drenthe, de heer ter Avest, heetten de Koningin welkom bij het geïntegreerde dorpshuis en schoolgebouw in het dorp, een belangrijke multifunctionele accommodatie voor de bevolking.

In Buinen stonden honderden kinderen en volwassenen met vlaggetjes en zelfgemaakte kroontjes te wachten om een glimp van de Koningin op te vangen. De Koningin die per bus door de provincie reisde werd omstreeks 11:15 uur door burgemeester Out van de gemeente Borger - Odoorn welkom geheten waarna de 6 jarige Niels Stevens uit het dorp een bloemetje aan de Koningin mocht overhandigen.
Hans Peeters inwoner van Buinen en nauw betrokken bij de herinrichting van het dorp in het kader van het Hunze-project informeerde de Koningin over de oude haven die in 2005 geheel in oude luister is hersteld. Hierna wandelde het gezelschap naar Hotel Hartlief waar de Koningin werd bijgepraat over het Lofar-project. Directeur van der Bilt van de Stichting Het Drents Landschap legde uit hoe het Lofar-project wordt gecombineerd met natuur- en landschapsontwikkeling. Mevrouw Buitenkamp gaf uitleg over de zogeheten Lofar-tafel, waarbij ondernemers in de streek rondom Lofar initiatieven ontwikkelen om de streek toeristisch en recreatief aantrekkelijk te maken.

Na een korte wandeling door opgeknapte Hoofdstraat van Buinen kwam er tegen 12:00 uur einde aan het Koninklijk bezoek in Buinen en keerde de rust weer terug in het dorp.

De middag begon met een bezoek aan de locatie Papenvoort van Jeugdzorg Drenthe in de gemeente Aa en Hunze, waar de Koningin werdt begroet door de burgemeester van Aa en Hunze, de heer van Oosterhout. Directeur Stam gaf een uiteenzetting van de werkwijze van Jeugdzorg Drenthe. Daarna bezocht de Koningin in een klein, besloten gezelschap de dagbehandeling van drie groepen kinderen van verschillende leeftijden en hun ouders.

Via de Drentse dorpen Rolde, Anderen, Gasteren, Oude Molen en Zeegse kwam de Koningin rond 15.30 uur aan bij zorgcentrum "De Brink" in Vries. Nadat de burgemeester van Tynaarlo, de heer Rijpstra de Koningin welkom heeft geheten, bespraken verscheidene vertegenwoordigers van de zorg de uiteenlopende gezichtspunten van de zorg voor meervoudige gehandicapten. Een rondleiding over het terrein bracht de Koningin bij onder meer een winkelcentrum, waar een aantal cliënten werkzaam is, en een woning waar vier cliënten, onder begeleiding van twee hulpverleners, in een woongroep kunnen wonen en waar met doofblinde mensen wordt gecommuniceerd. De rondleiding eindigde bij het Service Bureau van het zorgcentrum, waarmee rond 17.00 uur een einde kwam aan het streekbezoek aan de provincie Drenthe
Provincie:
Tag(s):