zaterdag, 12. april 2008 - 21:43

Drenthe staat in het teken van wielrennen

Hoogeveen

Drenthe stond de afgelopen dagen weer in het teken van het wielrennen tijdens de Ronde van Drenthe. Naast de Drentse 8 van Dwingeloo op donderdag, de wereldbekerstrijd voor vrouwen op zaterdag en de Eurocup voor dames op zondag verschenen zaterdag om 12:15 uur de wielrenners in start en finish plaats Hoogeveen aan de start voor de 46ste editie van de Albert Achterhes Profronde van Drenthe.

De Albert Achterhes Profronde van Drenthe is een wielerwedstrijd over ruim 209 kilometer door de provincie, waarin ondermeer 18 kilometer keienstroken bedwongen moest worden en de renners vier keer de beklimming van de Vam-berg in Wijster voor hun kiezen kregen met een maximum stijging van 23 procent.

Een bijzonder sterk rennersveld met routiniers als Salvatore Commesso, Sergei Gonchar, Max van Heeswijk en Stefan van Dijk konden onderweg reken op de steun en het enthousiasme van veel fans langs de route. Ook in Odoorn stonden tientallen jonge en oude fans langs de kant van de weg om de renners aan te moedigen.

De Albert Achterhes Profronde van Drenthe werd gewonnen door Coen Vermeltfoort van de Rabobank Continental Team. De wereldbekerwedstrijd voor vrouwen werd gewonnen door Chantal Beltman en de op donderdag gereden Drentse 8 van Dwingeloo door Ina Yoko Teutenberg.
Provincie:
Tag(s):