vrijdag, 7. november 2008 - 9:45

Drenthe stelt 147.000 euro beschikbaar voor ontwikkeling Technasium

Assen

De provincie Drenthe stelt 147.000 euro beschikbaar voor de ontwikkeling van het Technasium in Drenthe. Dat heeft gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) donderdagmiddag tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis bekendgemaakt. Vier Drentse scholen voor voortgezet onderwijs en de Stichting Technasium ondertekenden daar het convenant Technasium. Daarmee werd het officiële startschot gegeven voor een ‘Technasiumnetwerk’ in Drenthe.

De 147.000 euro van de provincie is bedoeld om de ontwikkeling van het netwerk Technasium in Drenthe te ondersteunen. De Drentse Technasia zijn in nauwe samenwerking met de provincie Drenthe tot stand gekomen.

Het Technasiumnetwerk bestaat uit het Roelof van Echten College in Hoogeveen, Hondsrug College te Emmen, De Nieuwe Veste te Coevorden, en het Dr. Nassau College in Assen. Stenden hogeschool (projectleiding), Technomatch en de provincie Drenthe versterken het netwerk. In samenwerking met de Stichting Technasium bieden de scholen vanaf het schooljaar 2009-2010 de nieuwe onderwijsvorm aan. Met het Technasium spelen de scholen in op een grote belangstelling voor bèta en techniek onder leerlingen. De huidige natuurprofielen bieden veel theorie, maar missen verbondenheid met de praktijk en beroepsvoorbereiding. Het Technasium voorziet in dat gat. Leerlingen leren theorie toe te passen en ontwikkelen vaardigheden die gevraagd worden in de beroepspraktijk of vervolgopleiding. Op deze manier worden denken en doen aan elkaar gekoppeld en wordt de aansluiting met bedrijfsleven en vervolgonderwijs gezocht.
Provincie:
Tag(s):