donderdag, 6. november 2008 - 23:10

Drenthse VMBO-school krijgt contactlijn met politie

Hoogeveen

Het Roelof van Echten College in Hoogeveen krijgt een vaste telefoonlijn met de politie. De telefoonlijn is bestemd voor de leerlingen van de school om snel in contact te komen met de politie. Met de ingebruikname van dit vaste contactpunt verwachten de politie en het College een nog actievere rol te kunnen spelen in het realiseren en instandhouden van een veilige en plezierige school, meldt de politie Drenthe.

Het contactpunt is ingericht in de VMBO locatie aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen. Vanaf een vaste plek in de school kunnen leerlingen via een telefoonlijn direct in contact komen met de politie. Ze kunnen in deze veilige omgeving bellen en hun vragen, meldingen en andere zaken kwijt die voor hen, de school en de politie van belang kunnen zijn. De politie verwerkt deze informatie of geeft direct antwoord op vragen. Mocht het eerste contact een vervolg nodig hebben dan worden daar met de beller of belster direct afspraken over gemaakt. Ook het resultaat van een melding wordt teruggekoppeld op de melder.

Uit een oriënterend onderzoek onder leerlingen van het College kwam naar voren dat zij denken dat dit contactpunt kan helpen om veiligheidsproblemen op- en rond de school aan te pakken. Leerlingen gaven te kennen zeker gebruik van deze mogelijkheid te zullen maken, vooral omdat dit rechtstreeks vanuit school kan. De politie en het Roelof van Echten College verwachten dan ook dat dit middel weer iets extra’s zal bijdragen aan een veilige en plezierige school. Mocht het middel succesvol blijken dan willen zowel de politie als het College dit ook op andere locaties in gebruik gaan nemen.

Het contactpunt wordt vrijdag 7 november officieel in gebruik genomen.
Provincie:
Tag(s):