vrijdag, 13. juni 2008 - 21:06

Drentse Beursvloer levert 125 matches op

Assen

Meer dan 40 maatschappelijke organisaties en meer dan 40 Drentse bedrijven hebben donderdagavond in theater De Tamboer in Hoogeveen gehandeld in vrijwilligerswerk. In minder dan twee uur tijd zijn 125 matches gemaakt tussen deze bedrijven en maatschappelijke organisaties. Vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk kwamen letterlijk bij elkaar. Omgerekend gaat het om een totale waarde van 223.657 euro, gemiddeld zo’n 1.800 euro per match. Dat maakte gedeputeerde Anneke Haarsma aan het eind van de avond bekend. Daarmee is de tweede editie van de Drentse Beursvloer wederom een groot succes.

Tijdens de Beursvloer konden bedrijven en maatschappelijke organisaties onderhandelen om te zien wat zij voor elkaar kunnen betekenen. De aanwezigen gingen meer dan tevreden naar huis. Een greep uit de matches: Cvites gaat voor Present Hoogeveen een dagje uit organiseren met en voor jongeren. Promens Care, De Leite en Vluchtelingenwerk Drenthe gaan vrijwilligersplaatsen creëren voor vluchtelingen. Teijin Aramid zet computers in voor verschillende maatschappelijke organisaties. Het Contactpunt Mantelzorgers krijgt van Tussen Kunst en Therapie een middag creatieve begeleiding aangeboden. De provincie Drenthe stelt het gebruik van ruimtes met faciliteiten beschikbaar aan vrijwilligersorganisaties en gaat verschillende organisaties ondersteunen bij fondsenwerving.

Gedeputeerde Anneke Haarsma presenteerde aan het eind van de avond het aantal matches en de opbrengst. Ook maakte zij het voornemen van de provincie bekend om de kennis en deskundigheid binnen het provinciehuis in te zetten in een aanbod aan vrijwilligersorganisaties. Alle afdelingen in het provinciehuis gaan structureel invulling geven aan het maatschappelijk betrokken ondernemen.

In de komende weken maken de partijen de afspraken concreet en gaan aan de slag met de uitvoering van de match. Het netwerk Betrokken in Drenthe (BinD) houdt bij de matches de vinger aan de pols en verleent ondersteuning daar waar nodig. Bovendien gaat zij in de komende periode verder met het versterken van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Drenthe.
Provincie:
Tag(s):