donderdag, 16. oktober 2008 - 16:20

Drentse bevolking betrokken bij profiel nieuwe Commissaris van de Koningin

Assen

De voorzitters van alle fracties van Provinciale Staten willen zo spoedig mogelijk een nieuwe Commissaris van de Koningin (CdK) in Drenthe. Provinciale Staten zullen nog voor de Kerst een profielschets voor een nieuwe Commissaris van de Koningin aanbieden aan de minister van Binnenlandse Zaken. In dat proces willen de Staten ook de Drentse bevolking raadplegen.

De gezamenlijke fractievoorzitters zijn het eens over het proces om te komen tot een nieuwe CdK in Drenthe. Op 12 november zal een Vertrouwenscommissie worden geïnstalleerd die namens Provinciale Staten het voortouw zal nemen in de benoeming van een nieuwe CdK. Gelijk daarna willen de fractievoorzitters door middel van een enquête een aantal vragen voorleggen aan de Drentse bevolking. De reacties zullen worden betrokken bij de profielschets.

Op 8 december zullen de Staten een definitief profiel voor een nieuwe CdK vaststellen en aanbieden aan minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken. Zij komt daarvoor naar het provinciehuis in Assen.

In het nieuwe jaar kan dan de procedure beginnen van de werving. Dat moet in het vroege voorjaar leiden tot een voordracht van Provinciale Staten voor de benoeming van een nieuwe CdK. De CdK is zowel voorzitter van Gedeputeerde Staten als van Provinciale Staten.
Provincie:
Tag(s):