maandag, 28. april 2008 - 21:15

Drentse Fiest 4Daagse reikt prijzen uit

Diever

In Het Gevangenismuseum in Veenhuizen zijn maandag tijdens een feestelijke bijeenkomst de Beste Controlepost 2007 en de Gezelligste Pleisterplaats 2007 van de Drentse Fiets 4Daagse gekozen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst vond ook het afscheid plaats van vrijwilliger Jan Boer uit Norg.

De voorzitter van Horeca Drenthe, Sandra van der Es, mocht namens Horeca Drenthe de prijs voor de winnende controlepost in 2007 uitreiken aan café-restaurant Deen in Oosterhesselen, op de 40/60 km route van Emmen. Het horecabedrijf organiseerde in 2007 voor de derde keer in samenwerking met Michiel Lauret de kunstenaarsmarkt ‘Montmartre’ in Oosterhesselen. Horeca, (amateur-)schilders en vele vrijwilligers zorgden samen voor een zeer geslaagde markt.

Tot Gezelligste Pleisterplaats 2007 is uitgeroepen de boerderijcamping Het Amerveld in Amen. Het Amerveld organiseerde voor deelnemers aan de routes van startplaats Assen een gezellig en gastvrij ontvangst. Zo konden kinderen pony rijden en springen op een springkussen. Ook was er livemuziek van Janke Bulthuis en Wim Dekker en kon men smullen van boerenijs en van ‘Amerveldjes’ voor bij de koffie. Verder viel het bedrijf op door de aankleding van de omgeving, waaronder de twee grote kunstkoeien bij de ingang. De gastvrijheid en het enthousiasme maken Het Amerveld met recht Gezelligste Pleisterplaats 2007.

De pleisterplaats ontving uit handen van Ank van der Ziel, voorzitter van het Recreatieschap Drenthe en van de Groene Land Achmea Fiets 4Daagse, een bordje met daarop de vermelding 'Gezelligste Pleisterplaats van het jaar 2007', dat aan de muur geschroefd kan worden.

Vrijwilliger Jan Boer, die er dit jaar mee stopt, is uitgebreid bedankt voor zijn inzet voor de Fiets 4Daagse. Boer heeft ruim twintig jaar de controlepost in Norg georganiseerd, eerst als bestuurslid, later als vrijwilliger van de VVV. Norg is vanaf de eerste Fiets 4Daagse in 1966 onafgebroken controlepost geweest. De controlepost Norg is een zeer gezellige stop, met tal van activiteiten op de brink die omlijst worden door muziek van de orgelman. Als dank voor al zijn werk voor de Drentse Fiets 4Daagse kreeg Jan Boer uit handen van Ank van der Ziel de eervolle zilveren speld. Deelnemers die voor de 25ste keer meedoen, maar ook vrijwilligers met een bijzondere staat van dienst, ontvangen deze bijzondere onderscheiding.
Provincie:
Tag(s):