maandag, 22. december 2008 - 22:08

Drentstalige musical op TV Drenthe

Regio

TV Drenthe zendt tijdens de kerst een registratie uit van de Drentstalige musical “Heb Lief en Leef�, die eind mei door de Gemengde Zangvereniging Sleen is uitgevoerd op de Brink in Sleen. Het eerste deel is te zien op eerste kerstdag om 18.00 uur en deel twee op tweede kerstdag, na het regionale nieuws, om 18.20 uur.

Een Drents brinkdorp wordt (anno nu) opgeschrikt door de komst van een groep tentkers (rondtrekkend loshandelsvolk), die een tijdelijk plaatsje in het dorp zoekt. Ze bivakkeren in caravans en woonwagens en dat levert de nodige onrust en vooroordelen op in het dorp.

Naarmate het stuk vordert blijkt dat er sporen naar het verleden leiden. Lang geleden heeft de groep het dorp ook al eens bezocht. En deze sporen uit het verleden, zo blijkt, hebben nog heel levendige lijnen naar het heden. Een keur aan dorps- en woonwagenbewoners komt in het stuk voorbij, stuk voor stuk kleurrijke types. Langzamerhand ontstaat er toenadering tussen de scherensliepers, negosiekerels en stoelenmatters aan de ene en de dorpsbewoners aan de andere kant.
Provincie:
Tag(s):