donderdag, 14. augustus 2008 - 9:19

Dressuurruiters zonder fouten, maar net te weinig

De teammanager van de dressuurruiters Mariëtte Sanders bracht het na de rit van Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) met Hunter Douglas Sunrise treffend onder woorden: 'Er werden door zowel Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Exquis Nadine als door Imke Schellekens met Sunrise geen grote fouten gemaakt, maar het was niet goed genoeg. Ik had gehoopt en verwacht nu stralender te zijn dan dat ik me voel'.

Daarmee gaf Sanders aan gevoel te hebben voor de realiteit. Nederland was op voorhand huizenhoog favoriet voor goud, maar schoot in de dressuurbaan tweemaal te kort. Alleen falende Duitsers en een wereldrecordscore voor Anky van Grunsven lijken het Nederlandse dressuurteam nog op de hoogste trede van het podium te kunnen brengen.

Natuurlijk zijn de kaarten pas definitief geschud als de laatste ruiter zijn scores heeft gekregen, maar de openingsrit van Hans Peter Minderhoud met Nadine werd door de juryleden gewaardeerd met een score van 69.625%.

'Wat we hebben gepresteerd was net niet goed genoeg voor een hoge score. Er zat een foutje in de zigzag, in de één na laatste maakten we zes sprongen in plaats van de gevraagde zeven. Normaal doet Nadine dat super en dan maak ik nu hier die fout op een onderdeel waarin de punten ook nog eens dubbel tellen! In de piaffe had misschien iets meer balans mogen zitten. Maar dat is het dan ook waarvan ik vind dat het beter had gekund. Het is dus logisch dat ik niet echt een super gevoel heb, ook al omdat we de expressieve uitstraling die Nadine normaliter kenmerkt net even misten. Ze deed alles wel, maar het was net of de overtuiging even miste", aldus Minderhoud. Tijdens de rit wierp Hans Peter even een blik op het scorebord en zag een puntental dat hem niet echt beviel. "Ik dacht echt even van 'gotsamme, dat moet beter'. En dat gevoel heg ik nu nog steeds', aldus Minderhoud.

Bij Imke Schellekens gooide Sunrise de tong over het bit en dat kostte punten. 'Sunrise kwam iets achter het been, maar ik kon de zigzag nog redelijk goed rijden. Daarna kwam de tong weer op zijn plaats, maar dat kost een vracht punten", vertelde Imke. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld over het eindresultaat, maar gedurende proef heb ik toch best een heel goed gevoel gehad, omdat het best fijn ging. Sunrise stond er fijn aan. Misschien in het eerste begin even terug, maar Sunrise trok er niet zo aan als ik van haar gewend ben. Dat ik toch tevreden ben komt ook voor uit het feit dat ik me in de ring zeker voelde dankzij de optimale voorbereiding', aldus de charmante amazone, die heel tevreden was over haar pirouettes, terwijl ze haar piaffe en passage voor verbetering vatbaar acht. 'Ik ben bang dat er vandaag iets is beslist', aldus Schellekens.
Categorie:
Tag(s):