donderdag, 22. mei 2008 - 22:40

Drie aanhoudingen bij grote controleactie op A2

Eijsden

De politie heeft op de A2 ter hoogte van Eijsden donderdag een grote controleactie gehouden. De politie werkte daarbij samen met haar Belgische collega’s, de Koninklijke Marechaussee (KMAR), de belastingdienst en een speurhondengeleider. In totaal waren er zo’n 90 mensen bij de actie betrokken, meldt een woordvoerster van de politie.

Al het verkeer richting België en vanuit België richting Nederland werd van de snelweg afgeleid naar een parkeerplaats. Steekproefsgewijs werden diverse bestuurders aan een controle onderworpen.

De verkeersdeelnemers werden tijdens de preventieve controleactie ondermeer gecontroleerd op drugs en op de wet Wapen en Munitie. Dit resulteerde in de aanhouding van drie personen die teveel hadden gedronken. Ook werd een drugsrunner gecontroleerd. De man bleek ruim 10.000 euro aan contanten bij zich te hebben en 4 mobiele telefoons. Het geld en de gsm’s zijn in beslag genomen, maar de drugsrunner is niet aangehouden, aldus de zegsvrouw.

Daarnaast werden er voor zo’n 6000 euro aan boetes uitgeschreven voor diverse overtredingen. Een voertuig bleek over een vals kenteken te beschikken. Ook heeft de politie een aantal slagwapens en enkele honderden grammen softdrugs in beslag genomen

De preventieve actie begon rond 15.00 uur en werd om 21.30 uur afgerond.
Provincie:
Tag(s):