vrijdag, 25. april 2008 - 23:06

Drie aanhoudingen na misdrijf oprit A28

Hoogeveen

De politie heeft vrijdag drie mannen uit Hoogeveen en Zuidbroek aangehouden. Ze worden verdacht van poging tot doodslag op een 30-jarige man uit Hoogeveen op 5 april op de oprit naar de A-28 bij Hoogeveen.

De verdachten zijn 20, 25 en 29 jaar oud. Ze zijn vrijdagmorgen aangehouden. Gelijktijdig zijn in een aantal panden in Hoogeveen en Zuidbroek doorzoekingen gedaan.

Op 11 april is een donkere BMW in beslag genomen waarvan de politie vermoedt dat deze bij het misdrijf betrokken is geweest en waarin de verdachten hebben gereden.

Na de uitzendingen op SBS 6 en Opsporing Verzocht kwam er bij de politie een tiental tips binnen. Een aantal daarvan bleek waardevol. Ook verklaringen van mensen die kort voor en na het incident langs de betreffende oprit zijn gekomen, leverden waardevolle informatie op. Door deze tips en verklaringen kwam de politie op het spoor van de later in beslag genomen auto. Het verdere politieonderzoek resulteerde vrijdag in de aanhouding van de drie verdachten.

De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Ze worden de komende dagen uitgebreid verhoord. Het rechercheteam dat deze zaak onderzoekt werkt voorlopig nog op volle sterkte door aan dit onderzoek. Het slachtoffer is uit het ziekenhuis ontslagen. Hij maakt het naar omstandigheden goed.
Provincie:
Tag(s):