woensdag, 23. januari 2008 - 9:44

Drie aanhoudingen na ruim 25 vernielingen

Wolvega

Door het aanhouden van drie inwoners van Wolvega zijn 25 vernielingen opgelost. De drie jongens van 14, 15 en 16 hadden de weken daarvoor diverse vernielingen in Wolvega gepleegd. De politie stelde een buurtonderzoek in en met diverse jongeren zijn gesprekken gevoerd. Dit leidde tot de aanhouding van de drie verdachten.

29 December kreeg de politie de melding dat er een grote ruit van een school aan de P. Potterstraat vernield was. Een thermopaneruit van een lokaal bleek met zwaar vuurwerk vernield te zijn, het gehele lokaal lag bezaaid met glasscherven. De verdachten bekenden de vernieling aan de school.

De drie jongens bekenden aan het bureau, naast deze vernieling, nog een flink aantal andere vernielingen in Wolvega te hebben gepleegd. Zo is in de Pelstraat en de Meulestraat een flink aantal autospiegels vernield. Ook werden in de Meulepolle hekjes door deze jongens vernield.
De 14-jarige bekende tijdens het politieonderzoek ook nog een tweetal winkeldiefstallen in Wolvega.

Het politieonderzoek is inmiddels afgesloten en er is tegen alle drie jeugdige knapen proces-verbaal opgemaakt. De schade bedraagt circa 10.000 euro’s. Er is door 17 burgers aangifte gedaan bij de politie.
Provincie:
Tag(s):