vrijdag, 13. juni 2008 - 19:13

Drie aanhoudingen na steekpartij

Zuidhorn

De politie is heeft drie personen aangehouden naar aanleiding van het steekincident van vorige week vrijdag in Zuidhorn. Een 16-jarige jongen uit Noordhorn werd die avond in zijn buik gestoken. Het incident gebeurde ’s avonds omstreeks tien uur in het Johan Smidpark in Zuidhorn. Eén van de drie aangehouden personen blijkt niets met het incident te maken te hebben.

De jongen was met zijn broer naar het park gegaan en werd bij het basketbalveld daar geconfronteerd met een groepje bekende jongeren. Een aantal nam een agressieve houding aan naar aanleiding van een woordenwisseling. Ze wilden dat de twee zouden weggaan. Na wat geduw werd de 16-jarige in zijn buikstreek gestoken. Het letsel bleek achteraf mee te vallen. Het slachtoffer werd een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De politie stelde een onderzoek in.

Woensdag werden twee 17-jarige jongens uit Zuidhorn aangehouden. Eén van beiden had niets met het incident te maken, de andere legde een bekende verklaring af. Donderdag is nog een 17-jarige jongen uit Zuidhorn aangehouden. Hij heeft bekend dat hij een mes bij zich had. De andere jongen heeft het mes gebruikt om te steken. De jongen die heeft gestoken zit nog vast. De andere jongeren zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):