woensdag, 19. maart 2008 - 15:45

Drie aanhoudingen voor mensenhandel

Kennemerland

Op dinsdagochtend 4 maart heeft het 'mensenhandelteam' van de politie Kennemerland drie verdachten aangehouden. Dit gebeurde bij een grootscheepse actie in verschillende gemeenten in de regio's Kennemerland en Zaanstreek-Waterland.

30 politiemensen uit deze regio's waren bij de actie betrokken, ondersteund door acht medewerkers van de Koninklijke Marechaussee.

Op basis van verschillende meldingen, waaronder een aangifte van een Hongaarse vrouw, heeft de politie in november 2007 een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek bleek dat de verdachten betrokken waren bij strafbare feiten. In overleg met justitie is vervolgens besloten om hen aan te houden.

In Heemskerk werd rond 09.00 uur een 35-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mensenhandel (gedwongen prostitutie) en verkrachting. Rond hetzelfde tijdstip werd in IJmuiden een 36-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij verkrachting. In Assendelft werd een 29-jarige vrouw aangehouden, ook op verdenking van mensenhandel (gedwongen prostitutie). De twee mannen zitten nog vast. De vrouw is inmiddels weer op vrije voeten. Zij blijft wel verdachte.

De woningen van de verdachten zijn doorzocht. Bij deze zoekingen werden o.a. mobiele telefoons, computers en een groot geldbedrag in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):