zondag, 21. september 2008 - 11:14

Drie agenten gewond bij ongeregeldheden

Capelle aan den IJssel

Een feest op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel is zaterdagavond uit de hand gelopen. Rond half tien 's avonds liep het goed en gezellig verlopen feest af. Hierna ontstonden ongeregeldheden. Hierbij raakte drie agenten gewond. Dit maakte de politie Rotterdam-Rijnmond bekend.

Op het plein liep duw- en trekwerk tussen de feestgangers uit op een vechtpartij. Vervolgens grepen beveiligers van feest en in tweede instantie politieagenten in, waarna de jongeren hun agressie op hen richten. Zij bekogelden de agenten met onder andere bierflesjes en stenen.

Een agente kreeg een steen op haar hand en liep een flinke kneuzing op, een agent raakte lichtgewond doordat er een bierflesje tegen zijn achterhoofd gegooid werd. Eén agent werd in het tumult gebeten door een diensthond. Ook een politieauto moest het ontgelden. Hiervan werden de ruiten vernield. Korte tijd later kon de aanwezige politie de groep van ongeveer 125 jongeren uit elkaar drijven waarna de rust rond kwart voor twaalf wederkeerde.

In totaal werden er zeven personen, allen minderjarig, aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Naar aanleiding van het onderzoek worden er nog meer aanhoudingen verwacht.
Provincie:
Tag(s):