woensdag, 6. augustus 2008 - 11:50

Drie arrestaties in onderzoek dode man Zilverparkkade

Lelystad

In het onderzoek naar de dood van een 33-jarige Amsterdammer in Lelystad, heeft de politie drie mannen uit Lelystad aangehouden. De mannen worden verdacht van mogelijk betrokkenheid bij de dood van de man, zo maakte de politie vandaag bekend.

Het slachtoffer werd afgelopen zaterdag dood in het water van de Zilverparkkade aangetroffen. Het slachtoffer bleek een 33-jarige Amsterdammer te zijn die sinds 29 juli 2008 werd vermist. Alle verdachten zijn inverzekering gesteld en zitten nog vast.

Nadat zaterdagmiddag een rechercheteam was samengesteld ontdekte het team al snel dat enkele persoonlijke spullen van de overleden man ontbraken.
Door technisch- en tactisch recherchewerk kwamen in eerste instantie twee verdachten (27 en 29 jaar) in beeld waarna in overleg met een officier van justitie van het parket Lelystad-Zwolle tot aanhouding werd overgegaan. Dinsdagmiddag werd een derde verdachte (21 jaar) in het lopende onderzoek aangehouden.

Nader onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven wat zich in de omgeving van de Zilverparkkade heeft afgespeeld en of de verdachten hierin een rol hebben gehad. De recherche houdt met meerdere scenario’s rekening zoals een tragisch ongeval, een mogelijke zelfdoding maar ook een misdrijf kan nog niet kunnen worden uitgesloten. Uit de resultaten van het forensisch onderzoek en sectie op het lichaam van de man is niet vast komen te staan of er sprake is van geweld van buitenaf. Omdat het lichaam al enige tijd in het water had gelegen bemoeilijkte dit het onderzoek.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):