maandag, 13. oktober 2008 - 21:33

Drie arrestaties na gewelddadige beroving Katsbogte

Tilburg

De Tilburgse politie heeft maandagmorgen in samenwerking met de politie van Limburg Zuid drie mannen (26, 33 en 37 jaar) uit Geleen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving die op 16 september jl. plaats vond op een zandpad aan de Katsbogte.

Een 57-jarige man uit St. Willebrord en zijn 79-jarige vader uit Etten-Leur werden daar door twee mannen beroofd van het geld dat zij hadden meegenomen om een partij zaagmachines te kopen. Ze waren door de verkoper naar het zandpand meegenomen. De politie vermoedt dat de verkoper en de twee overvallers samengewerkt hebben.

Een 57-jarige man uit St. Willebrord had begin september 2008 telefonisch contact met een man die hem een partij zaagmachines te koop aanbood. Hij had al eerder op die manier zaken gedaan en had wel interesse in het gereedschap. Er werd afgesproken om elkaar te treffen bij het Willem II stadion in Tilburg. De 57-jarige koper besloot zijn 79-jarige vader mee te nemen. De ontmoeting vond plaats op dinsdag 16 september 2008 omstreeks 20.00 uur. De verkoper, had zijn auto geparkeerd op de ventweg bij het Willem II Stadion. Hij stelde voor aan vader en zoon om een stukje door te rijden. Ze reden vervolgens naar de Katsbogte, een verharde weg die overgaat op een zandpad, en uitkomt op de Goirleseweg.

Terwijl vader en zoon bij hun auto stonden te wachten, kwamen er plotseling twee mannen met bivakmutsen op uit het maïsveld. De slachtoffers werden bedreigd en en op een gewelddadige wijze beroofd. De rovers dwongen het 57-jarige slachtoffer om het geld af te geven, dat deze had meegenomen om de partij zaagmachine te kopen. Ook hebben de daders de portemonnee van het 79-jarige slachtoffer afgepakt. Beide slachtoffers werden naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht waar zij behandeld werden aan hun verwondingen. Het 57-jarige slachtoffer liep diverse verwondingen op aan zijn hoofd en armen. Ook was zijn enkel gebroken.

Zijn 79-jarige vader had een hersenschudding, zwaar gekneusde armen en benen en gebroken ribben. Hij werd na behandeling ontslagen uit het ziekenhuis, maar de vrijdag daarop alsnog opgenomen, vanwege buikletsel. Dit slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):