donderdag, 25. december 2008 - 9:44

Drie branden op eerste kerstdag eisen vier gewonden

Amsterdam/Den Haag

Donderdagochtend vroeg op eerste kerstdag hebben in Amsterdam en in Den Haag diverse branden gewoed waarbij in totaal vier mensen gewond zijn geraakt.

In Amsterdam ging het om twee branden. De eerste brand brak uit rond 03.30 uur in een aanleunwoning aan Wisseloord in Amsterdam Zuidoost. Daar raakte een bewoonster gewond. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. Een bewoonster van een naastgelegen woning is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Zij had rook ingeademd. Een vogel overleefde de brand niet. De rook die hierbij vrij kwam trok door de hele eerste etage van het gebouw. Daarom besloot de brandweer alle zes woningen op deze etage te ontruimen. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen in de centrale hal van het complex. Zij konden nadat de etage geventileerd was weer terug naar hun woning

Rond 07.45 uur brak brand uit in een woning aan de Frankenstraat in de hoofdstad. De bewoner liep brandwonden aan zijn voeten op en is over gebracht naar een ziekenhuis. De brandweer had het vuur vervolgens snel onder controle. Op de zolderetage bleek een aantal hennepplanten te staan. De politie heeft deze laten verwijderen.

In Den Haag brak rond hal vier brand uit in een woning op de Richard Wagnerlaan. De bewoonster van de woning is met rookinhalatieklachten vervoerd naar een ziekenhuis. De brandweer wist de brand tot de woonkamer te beperken.

Over de oorzaak van de branden is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):