woensdag, 30. april 2008 - 19:00

Drie gewonden bij incidenten met paarden

zwijndrecht

Bij een evenement in het kader van Koninginnedag aan de Laurensvliet in Zwijndrecht zijn woensdagmiddag drie gewonden gevallen. Een kind in zorgwekkende toestand, een zwaargewonde vrouw en een lichtgewonde man zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Er was eigenlijk sprake van twee incidenten. Bij het eerste incident was een paard en koets betrokken, waarbij in de koets één vrouw zat die het paard mende. Tijdens de rit schrok het paard vanwege een tot dusverre onbekende oorzaak en sloeg op hol. In paniek sprong de vrouw uit de koets en kwam daarbij met haar rug op de trottoirband terecht. Zij is zwaargewond met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Het paard kon door omstanders tot stilstand worden gebracht. Korte tijd later vond een tweede incident plaats. Opnieuw schrok een paard en sloeg op hol. Ook achter dit paard was een koets gespannen met een 47 jarige man uit Ridderkerk als menner en een jong meisje als inzittende. Het paard steigerde, liep met de koets een verkeerspaal omver en brak los van de koets. De menner raakte hierbij gewond, het meisje bleef geschrokken maar ongedeerd in de koets zitten. Het paard rende door en liep vervolgens over een meisje van 7 jaar uit Zwijndrecht die langs de kant stond. Ook bij dit incident wisten omstanders het paard uiteindelijk tot stilstand te brengen. Al direct was duidelijk dat het meisje dat langs de kant had gestaan er ernstig aan toe was.

De traumaheli is gevraagd om assistentie te leveren. Zowel het meisje als de man zijn behandeld. Het meisje is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Bij de man lijken de verwondingen mee te vallen, maar ook hij is naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is nog bezig om een volledig beeld te krijgen van hetgeen is gebeurd. Er zijn en worden getuigen gehoord en er zal technisch onderzoek worden verricht.
Provincie:
Tag(s):