vrijdag, 29. februari 2008 - 19:49

Drie jaar voor handel in softdrugs

Roermond

Een 46-jarige man uit Venlo is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor de handel in softdrugs, het witwassen van geld en deelname aan een criminele organisatie. Een 37-jarige plaatsgenoot is voor dezelfde feiten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden.

De beide verdachten waren tussen januari 2001 en januari 2004 betrokken bij de handel in softdrugs vanuit een café in Venlo. Voor het witwassen van de winsten maakten zij gebruik van een uitzendbureau. De officier had tegen de 46-jarige man een gevangenisstraf geëist van 4 jaar en tegen de 37-jarige man een gevangenisstraf van 3 jaar. Ook loopt er nog een ontnemingsprocedure tegen de beide verdachten.

De rechtbank veroordeelde vrijdag nog twee medeverdachten. Eén van hen kreeg voor de handel in softdrugs een gevangenisstraf van 3 maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur (eis 1 jaar). Een vierde verdachte werd veroordeeld voor het witassen van geld. Hij kreeg een werkstraf van 180 uur opgelegd (eis 15 maanden).
Provincie:
Tag(s):