woensdag, 28. mei 2008 - 9:01

Drie keer toeteren tegen diesel-accijns

Den Haag

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en EVO, partners van Rijdend Nederland, roepen op tot een nationale actiedag tegen de stijgende dieselprijzen op donderdag 29 mei 2008. De aanleiding is de extreme stijging van de toch al hoge dieselprijs en de dreigende fiscale lastenverzwaringen voor de sector transport en logistiek.

Op de actiedag zullen op 11 locaties in Nederland tekstkarren worden geplaatst met de oproep: 'de maat is vol, de tank is leeg! Toeter voor lagere dieselaccijns!'. Weggebruikers worden opgeroepen om te toeteren wanneer men de borden tegen komt en in het bijzonder om precies om 11.45 uur 3x te toeteren wanneer een petitie wordt aangeboden op het plein in Den Haag aan Tweede Kamerleden. TLN en EVO nodigen u uit om aanwezig te zijn bij de persconferentie en de petitieoverhandiging over de stijgende dieselprijzen.

De samenloop van de prijsstijgingen en de dreigende kabinetsmaatregelen leiden tot grote problemen in de Nederlandse transport en logistiek sector en tot veel emoties bij bedrijven. Met de actiedag willen TLN en EVO hun eis aan overheid voor het niet doorvoeren van onder meer de accijnsverhoging per 1 juli 2008, kracht bijzetten.
Provincie:
Tag(s):