dinsdag, 4. november 2008 - 14:03

Drie liquidaties in onderwereld verijdeld

Roermond

De Nationale Recherche heeft vrijdag 31 oktober met de aanhouding van een 52-jarige gedetineerde in de gevangenis in Roermond een plan voor drie liquidaties in de onderwereld verijdeld. In Brunssum en Eindhoven zijn twee medeverdachten van 39 en 49 jaar aangehouden. Dit heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 4 november laten weten.

In een undercoveroperatie kwam de afgelopen maanden aan het licht dat in de gevangenis in Roermond een 52-jarige gedetineerde opdracht gaf tot de liquidatie van drie mannen in het criminele milieu. De politie-infiltrant, die opdracht kreeg de moordaanslagen uit te voeren zou 100.000 euro krijgen.

Het onderzoek door de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) begon in het voorjaar op aangeven van de regiopolitie Limburg-Noord.

Slachtoffers begraven in de bossen
Eén van de beoogde slachtoffers, een koffieshophouder, is eerder overvallen door de hoofdverdachte. De twee andere slachtoffers zouden voor hun dood moeten worden gedwongen om hun voorraad drugs en geld af te geven. De slachtoffers zouden na de liquidaties moeten worden begraven in de bossen.

De infiltrant kreeg in de gevangenis ook een boodschappenlijst met wapens en explosieven van de gedetineerde. Voor de uitvoering van de liquidaties had de undercover agent contact met twee medeverdachten van de opdrachtgever. Eén van hen heeft vermoedelijk met het oog op de liquidaties in de afgelopen maanden verkenningen uitgevoerd.

De Nationale Recherche heeft vrijdag behalve de cel van de hoofdverdachte, een woning doorzocht in Geldrop, twee in Brunssum , een in Landgraaf en een bedrijf in Nuenent.

Daarbij is beslag gelegd op handgeschreven brieven en aantekeningen van de geplande liquidaties. De hoofdverdachte en zijn twee vermoedelijke handlangers zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):