woensdag, 5. maart 2008 - 15:20

Drie mensen aangehouden na achterhouden loonbelasting en premies

Woensdag zijn drie mensen aangehouden die ervan worden verdacht voor ruim zeventig Poolse werknemers geen of te weinig loonbelasting en premies te hebben afgedragen. De aanhoudingen zijn onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie verricht door de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst/Economische Controledienst (FIOD/ECD).

Het gaat om twee eigenaren en de boekhouder van een uitzendbureau in Flevoland. De Polen waren via het uitzendbureau zogenaamd als zelfstandige aan de slag terwijl zij in werkelijkheid in loondienst werkten. Op deze manier werd voor minimaal € 200.000 te weinig aan loonbelasting en premies afgedragen. De Poolse werknemers veronderstelden dat het uitzendbureau de belasting en premies wel afdroeg. Zij werkten via het uitzendbureau in onder meer Gelderland en deden productiewerk in de land- en bosbouw en de voedselbereiding.

De aanhoudingen volgden nadat eerder al de woningen, een administratiekantoor en het uitzendbureau van de verdachten waren doorzocht.
Provincie:
Tag(s):