vrijdag, 15. augustus 2008 - 10:14

Drie operatiekamers Oldenzaal dicht

Enschede

Drie operatiekamers van de Oldenzaalse vestiging van het Medisch Spectrum Twente gaan per direct dicht. Dit naar aanleiding van een eigen preventieve technische inspectie van Medisch Spectrum Twente waaruit blijkt dat de ruimtes onveilig zijn.

De oorzaak tot voorlopige sluiting van de drie ruimtes zijn de constructies van schachten aan de plafonds. Daarin lopen kris kras diverse leidingen, zoals stroom, lachgas, zuurstof en andere persleidingen die gebruikt worden bij een operatie. Uit een technische analyse vond men dit niet verantwoord.

De operatiekamers zullen tien tot twaalf weken buiten gebruik zijn. Het operatieprogramma dat staat gepland voor de locatie Oldenzaal wordt behalve voor oogheelkundige ingrepen in zijn geheel in Enschede uitgevoerd. Patiënten die na de operatie moeten worden opgenomen in het ziekenhuis, worden in Enschede verpleegd. De betreffende patiënten zijn inmiddels door het ziekenhuis op de hoogte gebracht.

Op 28 september 2006 is in een operatiekamer in het Twenteborgziekenhuis te Almelo een patiënt om het leven gekomen. Naar aanleiding daarvan heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid een onderzoek ingesteld. Daaruit is naar voren gekomen dat alle ziekenhuizen hun apparatuur controleren.
Provincie:
Tag(s):