maandag, 7. april 2008 - 21:13

Drie zakkenrollers op heterdaad aangehouden

Almere

Vrijdagmiddag 4 april zijn op het Globeplein drie verdachten aangehouden voor zakkenrollerij. De drie verdachten, een 22 jarige vrouw uit Duitsland, een 24 jarige vrouw uit Amsterdam en een 35 jarige vrouw uit Frankrijk werden op heterdaad opgepakt.
Een politieagente in haar vrije tijd zag de drie vrouwen lopen in het centrum van Almere Buiten. De drie vrouwen staan bekend als notoire zakkenrollers. Op het moment dat de gealarmeerde politie ter plaatse kwam werd er iemand van het winkelend publiek gerold door één van de verdachten. Hierop zijn alledrie de verdachten aangehouden. De gerolde portemonnee werd direct teruggegeven aan de eigenaar.

Rond 14.00 uur hielden de drie vrouwen zich op in het centrum van Almere Buiten.

Toen de gealarmeerde politieagenten ter plaatse kwamen zagen zij dat één van de vrouwen op de uitkijk stond en één de portemonnee uit een zak van een voorbijganger griste. Bij de derde vrouw werd na de aanhouding de buit aangetroffen. Op de plek waar de vrouwen zich eerder ophielden werd een tas met vermoedelijk nog meer gestolen goederen aangetroffen.
Deze spullen zijn in beslag genomen
Provincie:
Tag(s):