zaterdag, 12. april 2008 - 10:47

Driedaags evenement rondom Bevrijdingsdag in Roermond

Roermond

De jaarlijkse festiviteiten op Bevrijdingsdag in Roermond worden dit jaar uitgebreid met twee extra dagen. Onder de noemer ‘Roermond in mei’ starten de festiviteiten al op 3 mei, zo laat Stichting Bevrijdingsfestival weten. Het is de bedoeling dit jaarlijks terug te laten keren.

Op 3 mei is er een gevarieerd programma op het hoofdpodium op de Markt en in de winkelstraten. Het programma begint om 15.00 uur met straatacts, van 17:00 tot 24:00 uur zijn er diverse optredens op het hoofdpodium. Het Euregionale programma richt zich op bezoekers/toeristen van de stad en de Maasplassen en op inwoners van de regio.

Op 4 mei, de dag van de dodenherdenking, is er van 12:00 tot 17:00 uur een koffieconcert op de Markt van Roermond met het beroemde Salonorkest Wiener Soirée. Door in te steken op een bijzondere sfeer van licht klassiek in de buitenlucht verwacht de organisatie dat koopzondag bezoekers in de stad blijven.

Maandag 5 mei vindt het Bevrijdingsfestival plaats van 12.00 uur tot middernacht. Het thema is dit jaar ‘ Vrijheid maak je met elkaar’. Op het festival op de Markt treden dan o.a. op Pete Philly en Perquisit, Alain Clark, Ellen ten Damme, MOKE, winnaar battle for limburg ‘21 Eyes of Ruby’.
Provincie:
Tag(s):