donderdag, 9. oktober 2008 - 17:29

Drielse veer vaart door in de winter

Renkum

De veerpont over de Rijn tussen Driel en Heveadorp vaart deze winter voor het eerst door.De colleges van B&W van Renkum en Overbetuwe hebben hiervoor de exploitant van de pont, de heer Gores, opdracht gegeven.

Het Dorenweerd College uit Doorwerth is initiatiefnemer om de pont ’s winters in de vaart te houden, omdat hun leerlingen uit o.a. Driel veel gebruik maken van de pont om veilig op school te komen. Ook voor inwoners van beide zijden van de Rijn die het veer voor woonwerkverkeer benutten, is dit initiatief een uitkomst. In onderling overleg tussen gemeenten Overbetuwe en Renkum en het Dorenweerd College is tot een financiële verdeelsleutel van het aanvullende exploitatietekort gekomen.

Wethouders Van Uitert en Witjes van respectievelijk gemeente Renkum en gemeente Overbetuwe zijn zeer verheugd met deze voorziening. Nu kunnen forensen tussen beide gemeenten al aankomend winterseizoen gebruik blijven maken van het Drielse veer.

Vanaf maandag 13 oktober tot vrijdag 19 december 2008 vaart de pont op werkdagen van 7.30 tot 10.00 uur en van 14.30 tot 18.00 uur. Ook na de jaarwisseling zal de pont dagelijks doorvaren. De verwachting is dat bij goed fietsweer dagelijks minimaal 50 mensen van deze voorziening gebruik zullen maken. De periode rond de feestdagen wordt gebruikt om onderhoud te plegen aan de veerpont.
Provincie:
Tag(s):