vrijdag, 16. mei 2008 - 10:34

Drietal speelt verstoppertje in leegstaand pand

Drachten

Donderdagmiddag zijn in een leegstaand pand aan De Drift een 13-jarige inwoner van Tijnje, een 15-jarige inwoner van Kootstertille en een 16-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Een getuige had gezien dat de drie het pand waren binnengedrongen en waarschuwde politie.

Toen de agenten arriveerden zagen ze nog net één van de jongens. Ondanks diverse verzoeken om het pand te verlaten, bleven ze binnen. Hierop forceerden de agenten een deur, waarna het leegstaande pand werd doorzocht.

In eerste instantie werd er niemand aangetroffen. Omdat de agenten er zeker van waren dat de drie binnen moesten zijn, werd ook besloten om de kruipruimtes te inspecteren. Ondanks aanroepen kwam het trio niet te voorschijn. Pas nadat er werd gewaarschuwd dat er een politiehond zou worden ingezet, kwamen twee van drie jongens tevoorschijn.
De derde bleek te zijn verdwaald en kon de uitgang niet meer vinden.

Uit voorzorg werd een ambulance gewaarschuwd. De agenten wisten uiteindelijk contact met de jongen te leggen, waarna ze hem richting de uitgang konden praten. Het trio werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een goed gesprek en proces-verbaal werden de drie opgehaald door de ouders.
Provincie:
Tag(s):