woensdag, 1. oktober 2008 - 13:34

Drietal verdacht van mensenhandel opgepakt

Rotterdam

De politie Hollands Midden heeft dinsdag 23 september een 45-jarige man uit Rotterdam, een 23-jarige plaatsgenote en een 42-jarige man uit Wassenaar aangehouden op verdenking van mensenhandel. De verdachten zijn vrijdag 26 september voorgeleid voor de rechter-commissaris die de inbewaringstelling heeft bevolen. Dit heeft de politie woensdag 1 oktober bekendgemaakt.

Prostitutie
De Vreemdelingenpolitie heeft een uitgebreid onderzoek verricht na twee meldingen via Meld Misdaad Anoniem in november 2007. Uit het onderzoek is gebleken dat vier vrouwen van Thaise en Braziliaanse afkomst in diverse hotels, waaronder hotels in Hollands Midden, werden ondergebracht en waar ze gedwongen werden zich te prostitueren.

De vrouwen waren illegaal naar Nederland gehaald. Eenmaal in Nederland aangekomen kregen ze te horen dat ze een hoge schuldenlast hadden opgebouwd van meer dan € 20.000,-. Door in de prostitutie te gaan werken dienden ze zo hun schuld in te lossen.

De 42-jarige man uit Wassenaar wist steeds de vrouwen ongezien in de kamers te krijgen en verbleef tijdens de prostitutie in de hotels.
Provincie:
Tag(s):