maandag, 18. augustus 2008 - 13:18

Drinkwater voor gestremde schippers

Assen

Door een defect aan de Montessoribrug is de scheepvaart van en naar Assen een aantal dagen gestremd. De gemeente heeft actie ondernomen om gedupeerde schippers zoveel mogelijk tegemoet te komen. Via borden en brugwachters wordt het vaarverkeer onderweg naar Assen op de hoogte gebracht. De gemeente is maandag begonnen de schepen in de Kolk van drinkwater te voorzien.

De oorzaak van de schade aan de brug lijkt te wijten aan een constructiefout. Een eerste inspectie zaterdag wees uit dat een drijfstang was gebroken en de motor daarvan forse schade had opgelopen. Daardoor was het niet meer mogelijk de brug voor het scheepvaartverkeer te openen.

Reparatie van de brug zal tenminste een aantal dagen gaan duren. De opvarenden van de schepen in de Kolk zijn zaterdag door de gemeente over de situatie geïnformeerd. Ook wethouder Alex Langius heeft met een aantal van hen contact gehad. Iedereen heeft met begrip gereageerd.

Schepen in de Kolk betalen dit jaar geen liggeld en maken gebruik van gratis stroom. Ook het drinkwater dat hen nu wordt aangeboden is kosteloos.

De Montessoribrug over het Noord-Willemskanaal is onderdeel van de tweede hoofdontsluiting van en naar Kloosterveen. De defecte brug stremt de scheepvaart tussen Groningen en Smilde.
Provincie:
Tag(s):