zaterdag, 19. juli 2008 - 17:23

Dronken 13-jarige krijgt rekening voor verzonnen verkrachting

Boekel

De politie gaat een nog nader te bepalen schadebedrag verhalen op de ouders van een 13-jarig meisje. Zij had na een concertbezoek in Boekel in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juni jl. aangegeven in een toilet te zijn verkracht. Ze zei gedrogeerd te zijn met GHB. Nadat bij de rechercheurs al twijfels waren gerezen over het waarheidsgehalte van haar verhaal, bekende het meisje een dag later dat ze het hele verhaal had verzonnen. Ze had die avond veel te veel alcohol gedronken en was bang voor de reactie van haar ouders.

Gezien de aard en ernst van de melding werd direct gedegen onderzoek gedaan. Het meisje, dat buiten bewustzijn door een ambulance naar een ziekenhuis werd vervoerd, is medisch onderzocht op verwondingen en/of sporen van de verkrachting. Speciaal opgeleide zedenrechercheurs werden in dienst geroepen en er werd veel tijd en mankracht besteed aan onderzoek ter plaatse. Kostbare onderzoeksmaterialen konden in de prullenbak.

Omdat het meisje nog geen officiële aangifte had gedaan, zal ze niet strafrechterlijk worden vervolgd voor het doen van valse aangifte. Het betreft een civielrechterlijke aansprakelijkheidsstelling.
Provincie:
Tag(s):