zondag, 3. augustus 2008 - 11:43

Dronken automobilist rijdt appartement binnen

Muntendam

In Muntendam is in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist met zijn voertuig in een appartement gereden. De bestuurder, een 37-jarige uit Nieuwe Pekela, werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn, meldt de politie. In het appartmenten raakte niemand gewond. De 80-jarige bewoonster van de woning was op dat moment in een slaapvertrek naast de woonkamer.

Agenten zagen de man in het centrum van Veendam rijden. De bestuurder viel op vanwege zijn rijgedrag. Zo reed hij onder meer tegen de rijrichting in over het Kerkplein. De agenten meenden de man te herkennen van een incident eerder die nacht in de Kerkstraat en wisten dat hij alcohol had gedronken. Toen een stopteken werd gegeven, ging de man er met hoge snelheid vandoor. Agenten gingen achter de verdachte aan, maar verminderden hun snelheid toen er snelheden van ruim 160 km/u werden gehaald. Hierdoor raakte ze het verdachte voertuig uit het oog.

Op de Kerkstraat in Muntendam reed de man in een bocht met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal. Hierdoor werd zijn voertuig gelanceerd en reed door de voorpui de woonkamer van het seniorencomplex binnen. De lantaarnpaal werd door de kracht uit de grond getrokken en werd enkele meters weggeslingerd. Onderdelen hiervan vernielden de gevel en enkele ruiten van het complex.

De 37-jarige Pekelder is opgenomen in een ziekenhuis. Hij was na het ongeval aanspreekbaar en heeft een blaastest gedaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen. De 80-jarige bewoonster van het appartement raakte niet gewond, maar was hevig geschrokken. Net als andere bewoners van het seniorencomplex. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rij- en kentekenbewijs wordt in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):