zondag, 9. november 2008 - 14:05

Dronken automobilist verzet zich bij aanhouding

Roermond

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur zagen agenten op de Bredeweg in Roermond een tegemoetkomend voertuig passeren. De bestuurder van dit voertuig haalde na het passeren van de politiewagen een auto voor hem met hoge snelheid in, tijdens een bocht en over een doorgetrokken streep. De agenten keerden hun voertuig en gingen achter deze man aan.

De verdachte, een 22-jarige man uit Roermond, reed met hoge snelheid naar de Keulsebaan en reed vervolgens door de Gebroeders Pijpersstraat, die gesloten was verklaard. Op de Pierre Massysstraat stopte het voertuig en konden agenten de man aanspreken. De verdachte moest blazen en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij moest mee naar het bureau maar de man weigerde en wilde ervandoor gaan, waarna agenten de man onder flink verzet hebben geboeid en in het politievoertuig wilden zetten.

Tijdens de aanhouding kwamen bekenden van de verdachte naar buiten om zich met de aanhouding te bemoeien. Na assistentie van andere agenten kon de verdachte in de politiebus geplaatst worden en keerde de rust terug. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):