zondag, 16. maart 2008 - 13:52

Dronken automobilst rijdt door na ernstig ongeval

De Meern

Op zaterdagochtend raakte een fietser ernstig gewond en reed de veroorzaker door. Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Zandweg. Een 18-jarige man uit De Meern was hier aangereden door een automobilist. Door de kracht van de aanrijding kwam de man 40 meter verderop op het wegdek te liggen. De man raakte zwaar gewond en liep hierdoor een aantal botbreuken op en een gescheurde lever.

De veroorzaker reed weg zonder hulp te verlenen. Onderzoek wees uit dat de aanrijding omstreeks 01.15 uur had plaatsgevonden en dat de fietser dus zeker een half uur hulpeloos had gelegen op de afgelegen weg. De man werd uiteindelijk met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In die tussentijd had de veroorzaker van dit ongeval nog een ongeval veroorzaakt. Op de N 401 had de 27-jarige man uit Breukelen nog een aanrijding veroorzaakt. De man kon hier wel worden aangehouden en hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 625 ug/l. De man werd ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):