vrijdag, 24. oktober 2008 - 15:06

Dronken bestuurder rijdt door na ongeval A50

Zetten

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdagavond 23 oktober 2008 een dronken bestuurder aangehouden. De man reed door na een ongeval op de A50 bij knooppunt Valburg. Na een korte achtervolging kon de man tot stoppen worden gedwongen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Dit heeft het KLPD vrijdag 24 oktober bekendgemaakt.

De 47-jarige man was donderdagavond rond 18.30 uur met zijn bestelauto tegen een andere auto gebotst. De bestuurder wachtte de komst van de politie niet af. Via de vluchtstrook ging hij er van door, terwijl hij meerdere voertuigen rechts inhaalde. De bestuurder reageerde niet op het stopteken van de politie. Na enkele honderden meters kon hij bij afrit Zetten/ Andelst door het KLPD tot stoppen worden gedwongen.

De man bleek een alcoholpromillage van 1,8 te hebben (0,5‰ is toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man was al eerder met de politie in aanraking gekomen voor rijden onder invloed en doorrijden na een ongeval. De man is per taxi huiswaarts gekeerd.
Provincie:
Tag(s):