vrijdag, 13. juni 2008 - 12:48

Dronken bloemensteelster (60) rijdt weg in auto

De politie heeft donderdagmiddag op de Berltsumerdyk een 60-jarige automobiliste uit de gemeente Franekeradeel aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw was in een winkel geweest in Menaldum en had daarbij twee bossen bloemen meegenomen zonder daarvoor te betalen. Enkele omstanders zagen dat de vrouw nogal onvast ter been was. Toen ze in een auto stapte, werd de politie via 1-1-2 gewaarschuwd.

De agenten zagen de vrouw rijden op de Berltsumerdyk. Na een stopteken volgende er een controle. De bossen bloemen lagen op de achterbank. De vrouw werd aangehouden op verdenking van diefstal. De bestuurster werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Hier volgende ook een ademanalyse omdat er een vermoeden was dat ze onder invloed van alcohol had gereden. De ademanalyse lukte echter niet en daarom werd er een bloedproef bij de vrouw afgenomen. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt voor diefstal en het rijden onder invloed van alcohol.
Provincie:
Tag(s):