zondag, 26. oktober 2008 - 12:31

Dronken chauffeur zorgt voor flinke chaos

Rotterdam

De politie heeft zondag een dronken bestuurder aangehouden die voor een groot bedrag schade had gereden. Agenten gingen naar de Truckparking aan de Beatrix de Rijkstraat (Waalhaven) alwaar een onduidelijke melding vandaan kwam van een dronken chauffeur en een aanrijding. Ter plaatse een redelijke chaos aangetroffen.

Te midden van een grote plas dieselolie stond een trekker met oplegger. De brandstoftank was opengescheurd ten gevolge van een aanrijding. Ruim 250 liter dieselolie op straat. De veroorzaker was een andere chauffeur van een trekker met oplegger. Deze was tot tien maal toe ingereden op deze trekker. De chauffeur bleek flink onder invloed te zijn.

De chauffeur werd door agenten aangehouden en overgebracht voor een blaastest naar Hoogvliet. Andere agenten bleven ter plaatse hoorden diverse getuigen. De verdachte blies 700 ugl, waarop agenten het rijbewijs van de verdachte invorderden.

Gelet op de getuigenverklaringen is er volgens de politie niet meer sprake van een aanrijding. Verdachte, een 38-jarige man uit Bad Langensalza, heeft mogelijk opzettelijk een aantal malen ingereden op een andere vrachtauto omdat deze voor zijn voertuig geparkeerd stond en hij hem middels zeker 10x te rammen ongeveer 20 meter opzij geduwd heeft. De schade totaal wordt zeker op 100.000 euro geschat.
Provincie:
Tag(s):